Recept
Kuřecí terina s rajčatovou krustou, bramborová kaše s řapíkatým celerem, rukolový salát
Sekané kuřecí maso s bulgurem, mrkví, ochucené italským kořením a lněným semínkem. Fáš překrytá rajčatovou směsí, sypaná strouhaným sýrem a upečená. Přílohu tvoří bramborová kaše s rostlinnou smetanou a řapíkatým celerem. Pokrm je doplněný rukolovým salátem.
Ingredience a alergeny
Ingredience
pro 10 porcí
Koncentrovaný rajčatový protlak Chef Club | 80 |
Krájená rajčata v tomatové šťávě Vitana | 250 |
Kuřecí stehenní řízky | 700 |
Lněné semínko | 6 |
Máslo | 20 |
Mrkev | 72 |
Rukola | 200 |
Řapíkatý celer | 340 |
Smetana Créme Excellent Chef Club | 60 |
Smetana Créme Excellent Chef Club | 50 |
Strouhaná houska | 20 |
Studená voda | 150 |
Sůl | 2 |
Sůl | 4 |
Sýr mozarela (eidam) | 80 |
Voda do semínka | 50 |
Voda na vaření | 100 |
Vroucí voda | 940 |
Postup přípravy
Postup přípravy
Kuřecí terina: Kuřecí stehenní řízky překrájíme, vložíme do kutru, zalijeme smetanou, přidáme bulgur uvařený v kuřecím bujónu, mrkev a rozkutrujeme - rozsekáme v blixeru. Pokud nemáme kutr, tak maso a další suroviny jemně semeleme. Do fáše zamícháme dětské koření Itálie, předem namočené lněné semínko (pustí šlem a váže) a rozetřeme do vymazané a strouhanou houskou vysypané GN. Rajčatová krusta: Krájená rajčata v tomatové šťávě promícháme s koncentrovaným rajčatovým protlakem, bramborovým škrobem a osolíme. Směs rozetřeme přes masovou fáš. Vložíme do vyhřátého konvektomatu a pečeme při 150 °C asi 20 minut (podle zvolené výšky masa). Před dopečením posypeme strouhaným sýrem. Upečené maso před výdejem krájíme na požadované porce. Bramborová kaše s řapíkatým celerem: Bramborovou kaši připravíme podle návodu. Řapíkatý celer překrájíme, vložíme do blixeru, přidáme smetanu a společně rozmixujeme najemno. Směs zlehka přimícháme do kaše. Nešleháme. Salát: Rukolu promícháme s kukuřicí a olivovým olejem. Servis: Při podávání bramborovou kaši doplníme rukolovým salátem a přikládáme porce kuřecí teriny.
Související recepty
Související recepty
Sýrová polévka se smaženým hráškem
Smetanová polévka se sýrem a jemnou kuřecí chutí, doplněná smaženým hráškem.
Detail receptuMakovec s karamelem a citrónovou polevou
Makový moučník upečený společně s karamelovým pudingem. Po upečení potřený citronovou polevou. Chuť...
Detail receptuTomatová polévka stracciatella
Mírně navinulá vývarová tomatová polévka se sraženými rozšlehanými vejci, s jemnou chutí česneku.
Detail receptuTreska s kukuřičnými lupínky, lehký bramborový salát s řapíkatým celerem a jogurtovou majonézou
Předsmažené kousky tresky obalené v kukuřičných...
Detail receptu