Recepty

Cizrnu namočte alespoň na dvě hodiny do vody, následně ji uvařte do měkka. Pokud k cizrně během varu přidáte trochu prášku do pečiva, bude cizrna krásně měkká. Cizrnu ochuťte kořenicí směsí Na luštěniny.
Bulgur uvaříme v osolené vodě nebo ve vývaru.
Červenou řepu uvařenou na skus očistíme a nakrájíme na kostičky, ochutíme solí, cukrem a octem, důkladně promícháme a necháme cca 1 hodinu marinovat.
Poté ji smícháme s bulgurem a cizrnou. Směs případně ještě dochutíme a smícháme s olivovým olejem.
Zakysanou smetanu ochutíme solí a cukrem, lehce ji zahřejeme a podáváme k cizrně a bulguru. Pokrm dozdobíme krájenou jarní cibulkou.

Tip šéfkuchaře:

Místo čerstvé řepy můžete použít sterilovanou červenou řepu, například od Vitany.
Zajímavější chuť bulguru docílíte jeho uvařením ve vývaru – třeba v zeleninovém od Vitany.

Zpět

Ohodnotit recept:

Cizrna a bulgur s marinovanou červenou řepou a zakysanou smetanou

Kategorie: Bezmasá jídla slaná, Luštěninová jídla, Natur koncept, Přílohy, Saláty

Ingredience

Počet porcí
Cizrna500 g
Bulgur500 g
Olivový olej z pokrutin Sansa/Pomace2 dl
Zakysaná smetana400 g
Červená řepa (ideálně čerstvá)300 g
Na luštěniny /snížený obsah soli/5 g
Cukr krystal100 g
Ocet1 dl
Jarní cibulka100 g
Sůl (dle chuti)
Stáhnout recept [PDF]