Recepty

Vepřovou kýtu ochutíme solí a směsí Farmářský steak. Maso vložíme do vakuovacího sáčku. Maso umístíme do vodní lázně a necháme ho cca 4 hodiny při 70°C táhnout. Pak hned podáváme.
Žlutý hrách uvaříme dle návodu. Měkký hrách mírně rozmačkáme a ochutíme solí.
Cibulku opečeme na másle a přidáme slaninu, necháme společně orestovat. Směs zalijeme telecí šťávou a necháme ji svařit. Na konec opečeme zelený hrášek a pokrm jím doplníme. Na hrachovou kaši přidáme při podávání nasekanou rukolu.

Zpět

Ohodnotit recept:

Dušená vepřová kýta na slanině, kaše ze žlutého hrášku, marinovaná rukola

Kategorie: Luštěninová jídla, Masová jídla, Natur koncept

Ingredience

Počet porcí
Vepřová kýta1600 g
Hrách žlutý loupaný půlený1000 g
Slanina400 g
Telecí tekutý fond4 dl
Máslo100 g
Cibule100 g
Rukola40 g
Hrášek zelený (mražený)100 g
Farmářský steak5 g
Sůl (dle chuti)
Stáhnout recept [PDF]