Vepřovou kýtu ochutíme solí a směsí Farmářský steak. Maso vložíme do vakuovacího sáčku. Maso umístíme do vodní lázně a necháme ho cca 4 hodiny při 70°C táhnout. Pak hned podáváme.
Žlutý hrách uvaříme dle návodu. Měkký hrách mírně rozmačkáme a ochutíme solí.
Cibulku opečeme na másle a přidáme slaninu, necháme společně orestovat. Směs zalijeme telecí šťávou a necháme ji svařit. Na konec opečeme zelený hrášek a pokrm jím doplníme. Na hrachovou kaši přidáme při podávání nasekanou rukolu.
Vepřová kýta | 1600 g |
---|---|
Hrách žlutý loupaný půlený | 1000 g |
Slanina | 400 g |
Telecí tekutý fond | 4 dl |
Máslo | 100 g |
Cibule | 100 g |
Rukola | 40 g |
Hrášek zelený (mražený) | 100 g |
Farmářský steak | 5 g |
Sůl (dle chuti) |