Recepty

Z mouky, nastrouhaných brambor a vajec vytvoříme hladké těstíčko, které lehce osolíme. Halušky připravíme standardním způsobem, přes síto nebo pomocí vidličky těsto nakapeme do vroucí vody a povaříme dle potřeby. Hotové halušky opečeme na másle.
Uzené kuřecí stehno obereme na menší kousky a lehce opečeme na oleji.
Zelný salát připravíme ze zelí nakrájeného na tenké nudličky, které osolíme, posypeme cukrem a zakápneme octem. Necháme zhruba 1 hodinu marinovat, ochutnáme a můžeme ještě doladit výslednou chuť.
Na talíř dáme halušky, na ně navrstvíme salátek a přes něj položíme opečené maso.
Pokrm můžeme dozdobit plochou petrželí.

Tip šéfkuchaře:

Ulehčete si práci a použijte ověřenou směs Slovenských halušek od Vitany.

Zpět

Ohodnotit recept:

Halušky s čerstvým zelným salátkem a trhaným uzeným kuřecím stehnem

Kategorie: Drůbež, Masová jídla, Natur koncept

Ingredience

Počet porcí
Uzené kuřecí stehno2000 g
Hladká mouka1500 g
Brambory300 g
Máslo100 g
Čerstvé bílé zelí 500 g
Plocholistá petržel30 g
Olivový olej z pokrutin Sansa/Pomace2 dl
Bulgur
Ocet
Cukr krystal20 g
Sůl (dle chuti)
Stáhnout recept [PDF]