Recepty

Kuřecí prsa ochutíme kořenicí směsí Montreal, můžeme případně dosolit, a opečeme je zprudka na oleji. Dáme je do trouby a při 70°C asi 40 minut dopečeme.
Polovinu sýru Chedar rozvaříme na mírném ohni ve smetaně a rozmixujeme tak, aby omáčka byla hladká.
Tarhoňu uvaříme do měkka a hotovou lehce opečeme na pánvi na oleji a na závěr přidáme na kostky nakrájený chedar, lehce promícháme a ihned podáváme tak, aby se sýr úplně nerozpustil.
Pokrm doplníme jarní cibulkou.

Zpět

Ohodnotit recept:

Kuřecí medajlonky s tarhoňou ve smetanové omáčce s chedarem

Kategorie: Drůbež, Masová jídla

Ingredience

Počet porcí
Kuřecí prsa1600 g
Steak Montreal5 g
Olivový olej z pokrutin Sansa/Pomace2 dl
Drobení/Tarhoňa1000 g
Smetana Crème Excellent4 dl
Sýr chedar300 g
Jarní cibulka100 g
Natur bujón zeleninový2 dl
Sůl (dle chuti)
Stáhnout recept [PDF]