Osolená kuřecí prsa zprudka opečeme na oleji. Vložíme je do trouby dopéct při 70°C na 40 minut. Po vyjmutí z trouby prsa hned podáváme.
Papriky nakrájíme na malé kousky a opečeme je s cibulkou do měkka. Zhruba ve 2/3 opékání přidáme uzenou a lahůdkovou papriku. Papriky zalijeme smetanou a rozvaříme je. Rozmixujeme je a procedíme ji. Přidáme máslo a vytvoříme hladkou omáčku.
Bulgur uvaříme do měkka a přidáme najemno nakrájený řapíkatý celer a jarní cibulku. Vše opečeme a přidáme máslo.
Zbytek paprik nakrájíme na větší kousky a opečeme je zprudka na oleji. Jimi pokrm při výdeji doplníme.
Kuřecí prsa | 1800 g |
---|---|
Papriky červené | 1000 g |
Smetana Crème Excellent | 6 dl |
Bulgur | 800 g |
Máslo | 100 g |
Paprika uzená | 2 g |
Paprika lahůdková mletá | 3 g |
Jarní cibulka | 200 g |
Řapíkatý celer | 200 g |
Cibule | 200 g |
Sůl (dle chuti) |