Recepty

Z moučníkové směsi na Vafle vymícháme dle návodu těsto, necháme chvíli odstát a začneme smažit lívance.
Mezitím si připravíme karamelizovaná jablka – jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci necháme zkaramelizovat cukr, přidáme nakrájená jablka a necháme provařit, aby se nám rozpustil karamel. Přidáme skořici a pro zjemnění máslo, vodu jen dle potřeby.
Lívance servírujeme vrstvené na sebe, prokládané jablky, a konečnou prezentaci můžeme dozdobit lístkem máty či meduňky.

Tip šéfkuchaře:

Dezert můžete dozdobit kopečkem šlehačky vyšlehané ze smetany Chef Club.

Zpět na seznam

Ohodnotit recept:

Lívance z vaflového těsta s karamelizovanými jablky

Kategorie: Bezmasá jídla sladká, Moučníky

Ingredience

Počet porcí
VAFLE
Vafle625 g
Voda1 l
Máslo (nebo olej)150 g
Riccota500 g
KARAMELIZOVANÁ JABLKA
Cukr krystal300 g
Jablka (kostičky)500 g
Skořice mletá10 g
Máslo50 g
Voda100 g
Stáhnout recept [PDF]