Recepty

Penne uvaříme na skus (aldente) v osolené vodě.
Těstoviny smícháme s krájenými konzervovanými rajčaty a lehce provaříme.
Čerstvou bazalku rozmixujeme s olivovým olejem. Čerstvá rajčata nakrájíme na kostičky a lehce je opečeme.
Těstoviny servírujeme posypané strouhaným parmazánem, dozdobené lístky čerstvé bazalky a zakápnuté připraveným bazalkovým olejem.

Zpět na seznam

Ohodnotit recept:

Penne těstoviny v tomatové omáčce s bazalkovým pestem

Kategorie: Bezmasá jídla slaná, Přílohy

Ingredience

Počet porcí
Penne1700 g
Olivový olej z pokrutin Sansa/Pomace2 dl
Krájená rajčata v tomatové šťávě500 g
Rajčata čerstvá 300 g
Bazalka čerstvá20 g
Sůl - dle chuti
Stáhnout recept [PDF]