Recepty

Kaši připravíme uvařením jáhel v mléce, které osladíme, na závěr vmícháme smetanu. Těsně před podáváním můžeme pro zjemnění přidat máslo. Kaši podáváme se strouhaným perníkem, můžeme posypat perníkem nakrájeným na kostičky a čerstvými jahodami.
Celý pokrm polijeme medem a dozdobíme staročeskou posypkou.

Tip šéfkuchaře:

Oslaďte kaši Vanilkovým cukrem Vitana.

Zpět na seznam

Ohodnotit recept:

Sladká jáhlová kaše s jahodami a strouhaným perníkem

Kategorie: Bezmasá jídla sladká, Moučníky, Natur koncept

Ingredience

Počet porcí
Jáhly1000 g
Smetana Crème Excellent2 dl
Mléko6 dl
Cukr krystal100 g
Perník400 g
Čerstvé jahody400 g
Staročeská posypka50 g
Máslo200 g
Cukr moučka100 g
Med100 g
Stáhnout recept [PDF]