Recepty

Z mouky, vajec, solamylu a mléka vytvoříme hladké těstíčko. Do směsi přidáme najemno nasekanou petržel. V tomto těstíčku obalíme tresku nakrájenou na větší kousky a hned smažíme.
Červenou čočku uvaříme do měkka, ale opatrně, ať se nerozvaří, musí si udržet tvar, a smícháme ji s řapíkatým celerem. Čočku ochutíme kořenicí směsí Na luštěniny, případně dosolíme.
Zakysanou smetanu osolíme a přidáme do ní olivový olej.
Na talíř dáme smetanu, kterou lžící roztáhneme zhruba do kruhu. Na smetanu navrstvíme salát z čočky, měl by být vlažný, a následně položíme tresku. Pokrm dozdobíme řapíkatým celerem.

Tip šéfkuchaře:

Použijte některou z našich mražených ryb, třeba tresku s kukuřičnými lupínky.

Zpět

Ohodnotit recept:

Smažená treska v křupavém těstíčku se salátem z červené čočky s řapíkatým celerem a zakysanou smetanou

Kategorie: Luštěninová jídla, Masová jídla, Natur koncept, Ryby

Ingredience

Počet porcí
Treska (filet)1500 g
Červená čočka1000 g
Zakysaná smetana800 g
Řapíkatý celer200 g
Plochá petržel50 g
Hladká mouka200 g
Olivový olej z pokrutin Sansa/Pomace2 dl
Na luštěniny /snížený obsah soli/5 g
Solamyl50 g
Vejce1 ks
Olej na smažení2 l
Mléko2 dl
Sůl (dle chuti)
Stáhnout recept [PDF]