Recepty

Těstovinovou rýži uvaříme do měkka v osolené vodě. Na oleji osmahneme karotku a hrášek. Můžeme použít čerstvou zeleninu nebo mraženou. Přidáme rýži a vše společně zarestujeme, nakonec přidáme nasekanou plocholistou petržel.
Rukolu a špenát rozmixujeme v oleji a dochutíme solí. Pokrm můžeme vylepšit rukolovým olejem.
Chedar rozvaříme ve smetaně, rozmixujeme, aby omáčka byla hladká a necháme cca 10 minut provařit.
Před výdejem vložíme do omáčky nudličky chedaru a pokrm dozdobíme rukolovým olejem.

Tip šéfkuchaře:

Použijte hrášek ze sterilovaného sortimentu Vitana.

Zpět na seznam

Ohodnotit recept:

Těstovinová rýže s hráškem a karotkou, chedarová omáčka

Kategorie: Bezmasá jídla slaná, Natur koncept, Zeleninová jídla

Ingredience

Počet porcí
Těstovinová rýže1500 g
Mrkev400 g
Hrášek (mražený)300 g
Sýr chedar400 g
Smetana Crème Excellent4 dl
Olivový olej z pokrutin Sansa/Pomace2 dl
Petrželová nať20 g
Rukola30 g
Špenát listový20 g
Sůl (dle chuti)
Stáhnout recept [PDF]