Recepty

Vepřovou kýtu ochucenou směsí Montreal dáme do vakuovacího sáčku, vložíme do vodní lázně a při 70°C táhneme cca 4 hodiny.
Mini brambory uvaříme do měkka. Necháme je vychladnout a smícháme s medem, hořčicí, libečkem a kukuřicí, na závěr přidáme jemně nasekanou plochou petrželku.
Připravíme si na olej na dozdobení pokrmu: olivový olej rozmixujeme s citrónovou šťávou a nasekanou petrželí.
Na talíř klademe brambory s plátky kýty, dozdobíme petrželkou a zakápneme připraveným bylinkovým olejem.

Zpět

Ohodnotit recept:

Vepřová kýta sous vide, lehký bramborový salát s libečkem a medovou hořčicí

Kategorie: Masová jídla

Ingredience

Počet porcí
Vepřová kýta1800 g
Steak Montreal10 g
Brambory mini1800 g
Hrubozrnná hořčice100 g
Olivový olej z pokrutin Sansa/Pomace1 dl
Med100 g
Libeček20 g
Kukuřice sladká100 g
Citrón1 ks
Plocholistá petržel10 g
Sůl (dle chuti)
Stáhnout recept [PDF]