Recepty

Z mouky, nastrouhaných brambor a vajec vytvoříme hladké těstíčko, které lehce osolíme. Halušky připravíme standardním způsobem, přes síto nebo pomocí vidličky těsto nakapeme do vroucí vody a povaříme dle potřeby. Hotové halušky opečeme na másle.
Uzené kuřecí stehno obereme na menší kousky a lehce opečeme na oleji.
Zelný salát připravíme ze zelí nakrájeného na tenké nudličky, které osolíme, posypeme cukrem a zakápneme octem. Necháme zhruba 1 hodinu marinovat, ochutnáme a můžeme ještě doladit výslednou chuť.
Na talíř dáme halušky, na ně navrstvíme salátek a přes něj položíme opečené maso.
Pokrm můžeme dozdobit plochou petrželí.

Tip šéfkuchára:

Ulehčete si práci a použijte ověřenou směs Slovenských halušek od Vitany.

Späť

Ohodnotiť recept:

Halušky s čerstvým zelným salátkem a trhaným uzeným kuřecím stehnem

Kategória: Hydina, Mäsové pokrmy, Natur koncept

Ingrediencie

Počet porcií
Údené kuracie stehno2000 g
Hladká múka1500 g
Zemiaky300 g
Maslo100 g
Čerstvá biela kapusta500 g
Petržlenová vňať30 g
Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa)2 dl
Bulgur
Ocot
Kryštálový cukor20 g
Soľ (podľa chuti)
Stiahnuť recept [PDF]