Recepty

Osolená kuřecí prsa zprudka opečeme na oleji. Vložíme je do trouby dopéct při 70°C na 40 minut. Po vyjmutí z trouby prsa hned podáváme.
Papriky nakrájíme na malé kousky a opečeme je s cibulkou do měkka. Zhruba ve 2/3 opékání přidáme uzenou a lahůdkovou papriku. Papriky zalijeme smetanou a rozvaříme je. Rozmixujeme je a procedíme ji. Přidáme máslo a vytvoříme hladkou omáčku.
Bulgur uvaříme do měkka a přidáme najemno nakrájený řapíkatý celer a jarní cibulku. Vše opečeme a přidáme máslo.
Zbytek paprik nakrájíme na větší kousky a opečeme je zprudka na oleji. Jimi pokrm při výdeji doplníme.

Späť

Ohodnotiť recept:

Kuřecí prsa s paprikovou omáčkou, opečené papriky, zeleninový bulgur

Kategória: Hydina, Mäsové pokrmy, Natur koncept

Ingrediencie

Počet porcií
Kuracie prsia1800 g
Červené papriky1000 g
Smotana Crème Excellent6 dl
Bulgur800 g
Maslo100 g
Paprika údená sladká mletá2 g
Paprika lahôdková sladká mletá3 g
Jarná cibuľka200 g
Stonkový zeler200 g
Cibuľa200 g
Soľ (podľa chuti)
Stiahnuť recept [PDF]