Recept
Spätzle se zelím a slaninou, sypané cibulkou
Spätzle promíchané s uvařeným kysaným zelím a orestovanou slaninou, sypané cibulkou.
Ingredience a alergeny
Ingredience
pro 10 porcí
Onions 2,5kg | 100 g |
Spätzle 2,5kg | 830 g |
Anglická slanina | 500 g |
Cukr krupice | 100 g |
Kysané zelí | 1000 g |
Olej rostlinný na promaštění | 40 ml |
Sůl | 95 g |
Voda na vaření | 9000 ml |
Alergeny
- 1a
Obiloviny obsahující lepek pšeničný a výrobky z nich
- 3
Vejce a výrobky z nich
Postup přípravy
Postup přípravy
Spätzle uvaříme podle návodu (sůl 90 g). Propláchneme studenou vodou a promastíme olejem. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a rozpečeme na pánvi. Kysané zelí překrájíme a uvaříme. Vařené zelí scedíme, ochutíme cukrem a spolu s rozpečenou slaninou lehce vmícháme do spätzlí. Podle potřeby osolíme (5 g). Před podáváním regenerujeme a při servisu sypeme cibulkou Cronions.
Související recepty
Související recepty
Uzený vývar s bramborami a vejcem
Jemný uzený vývar doplněný kousky brambor a vejcem.
Detail receptuDýňová krémová polévka
V zeleninovém vývaru uvařená dýně, mrkev,ochucená libečkem a rozmixovaná. Doplněná při podáváním smaženým hráškem.
Detail receptuKuřecí špíz v sladkokyselé omáčce
Kuřecí špíz pečený s omáčkou Sweet and Sour a strouhanou mrkví. Pokrm je doplněn rýží s bylinkami.
Detail receptu